Stress reduceren met je adem en je lach

Beschrijving

Stress, hét woord van deze tijd ... De nood aan stressreducerende technieken is nog nooit zo hoog geweest.

Hoe kunnen we stress te lijf gaan?

In deze vorming combineren we een voordracht lachen met een sessie ademhalings- en stressreducerende technieken om zo iedereen de kans te bieden hun stress te ventileren.

Merk jij het ook? De drukte en overdosis stress zijn niet meer weg te denken uit ons leven, onze maatschappij. En ook de sfeer op de werkvloer durft hier wel eens onder te lijden.
We kennen allen "wie zich goed voelt in zijn/haar job, is gelukkig".
Gelukkige mensen presteren beter, hebben energie en voelen zich meer betrokken.

Jezelf of jouw medewerker een goed gevoel geven begint wellicht aan de basis van elke job. Niet naast maar "op de werkvloer".
Beschouw deze vorming dan ook gerust als dé ideale startblok in jouw aanloop naar een goed gevoel op de werkvloer.

Tijdens deze voordracht onderzoeken we o.a. de invloed van stress op ons mentaal welzijn alsook op ons fysiek zijn. Tevens duiden we wat stress met ons lachen doet en vice versa.
We reizen terug in de tijd en ontdekken het ontstaan van de lach, we ontleden diverse aspecten ervan en leren welke soorten lach gedegusteerd kunnen worden.
We achterhalen waarom mensen vroeger meer lachten als nu, waarom kleine kinderen zo lachlustig zijn. De leuze "lachen is gezond" duiden we tot in de details.
Daarnaast onderzoeken we de vele oorzaken van het verloren gaan van onze lach. En wellicht raadde je het al ... ook de grootste dooddoener van onze lach is stress.

Maar wat is stress voor jou? Wat betekent stress voor jouw collega's, jouw medewerkers of voor de leden van jouw bestuur? En hoe ga je om met deze dooddoener, dit sluipend gif?
En hoe kan je er op een andere manier mee omgaan?

En ben je door de vele stress -of het harde lachen- jouw rustige adem volledig kwijtgeraakt en snak je bij wijze van spreken nu echt naar adem? Geen nood!
We leren jou tijdens deze vormingsvoordracht een paar eenvoudige ademhalingstechnieken waarbij je de "kracht van jouw adem" direct kan inzetten. Blijven ademen dus ...

Je hebt het misschien al door. Deze vormingsvoordracht met voortdurend beeldmateriaal is veel meer dan een prettig gestoorde, verrijkende, wijze, leuke onderdompeling in de boeiende wereld van de lach, humor, emoties, stress, ont-stressen, ademen en (mentaal) welzijn. Luister met een lach, merk de vele kwinkslagen op en ga in op de uitnodiging tot het doen van een paar oefeningen dewelke misschien jouw eigen stress-rimpels glad (kunnen) strijken.

Lachen of ademen bij stress? Wees ervan overtuigd, het helpt!

Leidinggevenden, verpleegkundigen, zorgmedewerkers en alle geïnteresseerden.

Zorgeducatiecentrum Zevenkerken, Zevenkerken 4
8200 Sint-Andries