
Maaltijden van diverse consistenties in de praktijk
Beschrijving
Praktijkles bestemd voor grootkeukenkoks die meer willen leren over het klaarmaken van voedzame maaltijden van diverse consistenties (halfvaste tot vloeibare voeding) met klemtoon op een gemakkelijke bereiding die past binnen een beperkt budget.
We houden opnieuw rekening met diverse aandoeningen en profielen, risico van onder- en overvoeding, cognitieve en andere aandachtspunten (bv. slikproblemen, gebrek aan eetlust ...) en leggen zoals steeds de focus op het koken met verse ingrediënten.
Dit is een praktijkkookles. In de leskeuken keren de deelnemers terug naar het ambacht van het koken en steken ze zelf de handen uit de mouwen om de verschillende recepten te bereiden.
Ze worden hierbij praktisch en theoretisch begeleid door Pieter De Smet, manager catering AZ Zeno (praktijkdemonstratie en -begeleiding) en Hilde Loccufier, diëtiste AZ Zeno (theoretische toelichting).
Doelgroep
Koks en keukenmedewerkers.
Locatie
Spes Nostra Instituut, Pastoor Staelensstraat 4
8210 Zedelgem