(BE)leefbeurs

Dé beurs met inspirerende tips voor heerlijke momenten

Op deze beurs kunnen medewerkers kennis maken met diverse inspirerende en/of innovatieve animatieve tools. Prioritair hierbij zijn de gebruikerservaringen van de voorzieningen. De ondernemingen die deze tools aanbieden, zijn ook aanwezig op de beurs zodat informatie van beide zijden ter beschikking gesteld wordt.

In de namiddag bestaat ook de mogelijkheid om één van de volgende workshops te volgen:

• Wonen en Leven - door leden van de WG Wonen & Zorg
  • De rol van de buurtbetrekker - door Patrick Verhaest
  • De spiritwijzer - door Ilse Van Gorp en Ilse Dedyne
  • Doe-men(ie) boek "brengt generaties met elkaar in contact" - door bachelor studenten VIVES i.s.m. Caritas West-Vlaanderen vzw en WZC Sint-Camillus

De volgende initiatieven zullen voorgesteld worden vanuit de voorzieningen:

• ’t Ateljeetje (WZC De Pottelberg, Kortrijk)
  • Stoelyoga (Huize Sint-Jozef, Ieper)
  • Picknickmobiel (Maria Rustoord, Dadizele)
  • Radio Baziel (WZC Sint-Jozef, Sint-Michiels)
  • Levenswandeling (Caritas West-Vlaanderen)
  • Spiritwijzer (vicariaal team)
  • ‘Voor ik het vergeet’ (De Ruyschaert, Marke)

De volgende standenhouders zullen aanwezig zijn op de beurs:

• Kamelego - Audiokrant
  • Care Comfort BV - Ballendeken & Protac SensOn & CRDL
  • Silverfit BV - Silverfit 3D & Silverfit Mile
  • Soulcenter BV - Soulcenter
  • Active Cues - Tovertafel
  • Arjo Belgium NV - Muziekstoel (Wellness Nordic Relax Chair)
  • Fittebedrijven NL - Moofie beweegstick (NIEUW) - Labyrintstation
  • Van Herck bvba - Verzwaringsdeken & verzwaard belevenisdeken
  • Tante Anne - Tante Anne
  • Onwijs BV - Belevenistafel
  • Virtuele Werel - VR-bril
  • Cartomundi - Levenswandeling
  • Auva.be - Zora Robotics / Zora & James
  • Vandenbroele - TOBIT-kaarten & De Roze Bril
  • Spelplus - Creatieve puzzel moestuin & Schilderen met water
  • Albatros - Happy Rehab, Meywalk, Treax Pads, Miniwalk, Innowalk
  • Memoride - Memoride

De volgende standenhouders dienen nog definitief te bevestigen

• Eelkeverschuur NL - Sensomotoriek en spellenspeelgoed
  • Creadomotics
  • Dementiewinkel - Knuffeldieren & Tastkussen & Therapiepoppen/empathiepoppen
  • Eclips - Eclips TV

Alle geïnteresseerden in warme zorg: personeelsleden & studenten
Ook families en bewoners zijn van harte welkom.

Programma

Tijdens deze namiddag bestaat ook de mogelijkheid om workshops te volgen (meer details volgen binnenkort):

• Wonen en Leven

Sprekers: WZC Cassiers, WZC Sint-Camillus, WZC De Ruyschaert, WZC Sint-Vincentius

Van 2018 t.e.m. 2020 werden 30 woonzorgcentra begeleid in een lerend netwerk om meer wonen leven in hun huizen tot stand te brengen.
Elk huis ging zijn eigen weg. Geen copy-paste van elkaar of van een bestaand stappenplan. Het concept en de ankerpunten van Wonen en Leven als leidraad.
Ondertussen zijn ze échte ambassadeurs geworden voor de cultuurverandering die Wonen en Leven met zich meebrengt en delen graag hun enthousiasme en veranderende dynamieken in hun organisatie aan de hand van enkele good practices.

• De Rol van de buurtbetrekker

Als woonleefbegeleider werk je ook met en in de buurt en gemeente. Je maakt en houdt deuren open, netwerkt, initieert, sluit aan, verlaagt drempels en maakt paden letterlijk en figuurlijk begaanbaar. Zo verrijk je wonen en leven in huis én in de buurt. Hoe ga je te werk? Wat zijn zeer concrete mogelijkheden? Wie en wat kan je in dit werk ondersteunen? En hoever ga je daarin als medewerker en als woonzorgcentrum? We verkennen deze vragen in een kort gesprek, vertrekkend vanuit enkele uitdagende overwegingen...

Spreker: Patrick Verhaest Opleidingscoördinator Begeleider-animator in de ouderenzorg aan CVO HIK campus Mol en nauw betrokken bij de ontwikkeling van woonleefwijzer.be

• Doe-mens(ie)boek - brengt Generaties met elkaar in contact

Spreker: Studenten Vives i.s.m. WZC Sint-Camillus en Caritas West-Vlaanderen vzw

• De Spiritwijzer

Sprekers: Ilse Van Gorp en Ilse Dedeyne (Dienst Zorgpastoraat Bisdom Brugge)

Binnen zorgvoorzieningen en met het oog op integrale zorg, kan aandacht voor levens- en zinvragen niet ontbreken. De Spiritwijzer wil een tool aanreiken die medewerkers een concrete houvast biedt om spiritualiteit aan bod te laten komen.

Bij de ingang van de beurs zul je de programmatie van de verschillende workshops kunnen terugvinden.

Domein Groenhove, Domein Groenhove, Bosdreef 5
8820 Torhout