(BE)leefbeurs

Beschrijving

Dé beurs met inspirerende tips voor heerlijke momenten

Op deze beurs kunnen medewerkers kennis maken met diverse inspirerende en/of innovatieve animatieve tools. Prioritair hierbij zijn de gebruikerservaringen van de voorzieningen. De ondernemingen die deze tools aanbieden, zijn ook aanwezig op de beurs zodat informatie van beide zijden ter beschikking gesteld wordt.

In de namiddag bestaat ook de mogelijkheid om 3 workshops te volgen:

  • Wonen en Leven
  • Soulcenter
  • Spiritwijzer

Doelgroep

Alle geïnteresseerden in warme zorg.
Ook families en bewoners zijn van harte welkom.

Programma

Tijdens deze namiddag bestaat ook de mogelijkheid om volgende workshops te volgen:

  • Wonen en Leven

Sprekers: WZC Cassiers, WZC Sint-Camillus, WZC De Ruyschaert, WZC Sint-Vincentius

Van 2018 t.e.m. 2020 werden 30 woonzorgcentra begeleid in een lerend netwerk om meer wonen leven in hun huizen tot stand te brengen.
Elk huis ging zijn eigen weg. Geen copy-paste van elkaar of van een bestaand stappenplan. Het concept en de ankerpunten van Wonen en Leven als leidraad.
Ondertussen zijn ze échte ambassadeurs geworden voor de cultuurverandering die Wonen en Leven met zich meebrengt en delen graag hun enthousiasme en veranderende dynamieken in hun organisatie aan de hand van enkele good practices.

  • Soulcenter

Spreker: Steven Mesure (WZC Sint-Camillus)

Hoe leer je als team je bewoners beter kennen? En hoe zorg je van daaruit voor een zinvolle daginvulling? Het team van Sint-Camillus uit Wevelgem werkt sinds een jaar met Soulcenter. De woonleefplan-applicatie begeleidt hen om van alle bewoners de verhalen, voorkeuren en verlangens te ontdekken én tot bij het team te brengen. Samen met de ontwerpers van Soulcenter tonen ze de stappen die ze nemen om betekenisvol Wonenen leven in de praktijk te brengen.

  • Spiritwijzer

Spreker: team Caritas bisdom Brugge

Binnen zorgvoorzieningen en met het oog op integrale zorg, kan aandacht voor levens- en zinvragen niet ontbreken. De Spiritwijzer wil een tool aanreiken die medewerkers een concrete houvast biedt om spiritualiteit aan bod te laten komen.

Deze workshops gaan door van

  • 14u00 tot 14u20
  • 14u40 tot 15u00
  • 15u20 tot 15u40

Locatie

Domein Groenhove, Domein Groenhove, Bosdreef 5
8820 Torhout