Vormingen

 • Crea-artiest: zinvol werken met ouderen

  Inschrijven niet meer mogelijk

  Datum

  Locatie

  Zorg Educatie Centrum, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Als leerkracht plastische opvoeding heb ik lang gezocht naar technieken en materialen die bruikbaar zijn binnen de muren van een woonzorgcentrum. Niet alleen de techniek maar ook de manier van aanpakken kan er voor zorgen dat knutselen verandert in creatief en kunstzinnig bezig zijn.

  Tijdens deze workshop geef ik je enkele handvaten die kunnen helpen om aan de slag te gaan en zo samen met je bewoners iets uniek te creêren.

  Meer informatie >
 • Break Free! Vrijheid en autonomie bevorderen in een WZC

  Inschrijven kan tot en met donderdag 05 oktober 2023

  Datum

  Locatie

  Zorg Educatie Centrum, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Vrijheid en autonomie zijn waarden die voor veel mensen belangrijk zijn. In een woonzorgcentrum komen deze door bepaalde redenen in het gedrang. Wat is vrijheid en autonomie? Hoe kunnen we mensen zo lang mogelijk hun autonomie geven? Welke omgevingsfactoren en hulpmiddelen kunnen we inzetten? Hoe kunnen we medewerkers stimuleren om zoveel mogelijk rekening te houden met de autonomie van de bewoners?

  Heel wat vragen om tijdens deze vormingsnamiddag bij stil te staan. We proberen om jullie tips en handvatten mee te geven, zodat mensen zolang mogelijk hun vrijheid en autonomie mogen behouden.

  Meer informatie >
 • Valpreventiespel

  Inschrijven kan tot en met dinsdag 31 oktober 2023

  Datum

  Locatie

  Zorg Educatie Centrum, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Het spel leert je op een originele en interactieve manier alles wat je als (toekomstige) zorgmedewerker moet weten over valpreventie.
  Aan de hand van kennisvragen, doevragen en juist/fout-vragen leer je in een korte tijdspanne wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met valpreventie.
  Speel nu en ontdek hoe dit wetenschappelijk onderbouwd spel heel praktijkgericht is.
  ​Misschien word jij wel de nieuwe valpreventie-expert van je team?

  Meer informatie >