Vormingen

 • Boven het maaiveld uitsteken

  Inschrijven kan tot en met dinsdag 20 september 2022

  Datum

  Locatie

  Zorgeducatiecentrum Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Maakt u zich zorgen over hoe u ervoor kan zorgen dat medewerkers bij u blijven werken? Is het lastig om vacatures in te vullen en weegt dit op uw team?

  We weten allemaal dat de schaarste op de arbeidsmarkt niet snel zal verbeteren en dat de schade van de negatieve beeldvorming over onze sector morgen nog niet is hersteld.

  Reden te meer om zéér grondig na te denken over de manier waarop wij ons als zorgvoorziening profileren. Over wat onze identiteit precies is en hoe wij ons van andere voorzieningen kunnen onderscheiden. Over hoe wij kunnen zorgen voor aantrekkelijke jobs en dit ook naar buiten toe kunnen uitstralen ... Het kan immers helemaal anders!

  In deze vorming zoomen we in op de mindset die nodig is om meer zichtbaar te zijn en de aantrekkingskracht te vergroten. We delen tal van praktische tips en good practices ter inspiratie.

  Open aanbod Meer informatie >
 • Omgaan met ouderen met auditieve en visuele beperkingen

  Inschrijven kan tot en met dinsdag 04 oktober 2022

  Datum

  Locatie

  Zorgeducatiecentrum Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Ouder worden betekent vaak beetje bij beetje afscheid nemen van een stukje gezondheid. Bij veel ouderen uit zich dit in visuele en auditieve beperkingen.

  Voor het zorgpersoneel is het niet steeds even gemakkelijk om hier sereen mee om te gaan, soms met de nodige misverstanden tot gevolg.

  In deze praktijkgerichte vorming krijg je tips & tricks inzake het omgaan met, verzorgen en begeleiden van personen met een visuele en/of auditieve beperking.

  Open aanbod Meer informatie >
 • Stress reduceren met je adem en je lach

  Inschrijven kan tot en met dinsdag 11 oktober 2022

  Datum

  Locatie

  Zorgeducatiecentrum Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Stress, hét woord van deze tijd ... De nood aan stressreducerende technieken is nog nooit zo hoog geweest.

  Hoe kunnen we stress te lijf gaan?

  In deze vorming combineren we een voordracht lachen met een sessie ademhalings- en stressreducerende technieken om zo iedereen de kans te bieden hun stress te ventileren.

  Deze vormingsvoordracht met voortdurend beeldmateriaal is veel meer dan een prettig gestoorde, verrijkende, wijze, leuke onderdompeling in de boeiende wereld van de lach, humor, emoties, stress, ont-stressen, ademen en (mentaal) welzijn. Luister met een lach, merk de vele kwinkslagen op en ga in op de uitnodiging tot het doen van een paar oefeningen dewelke misschien jouw eigen stress-rimpels glad (kunnen) strijken.

  Lachen of ademen bij stress? Wees ervan overtuigd, het helpt!

  Open aanbod Meer informatie >
 • Gastvrij ondanks stress

  Inschrijven kan tot en met donderdag 03 november 2022

  Datum

  Locatie

  Zorgeducatiecentrum Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Er zal steeds een spanningsveld zijn tussen 'regels, procedures, kwaliteit, ...' en 'aandacht en tijd voor de bewoner'. Positief blijven op momenten waar de stress hoog oploopt én dan ook nog eens vriendelijk, positief en attent blijven, is een uitdaging én tegelijk een noodzaak.

  Tijdens deze training leer je om stressvolle momenten beter te hanteren. Je leert bewust om te gaan met je eigen manier van denken en kunt ervaren hoe je je eigen gedachten zelf kan sturen. We gaan dieper in op de interne dialoog die je hebt en bekijken welke overtuigingen daar bij horen. Via specifieke technieken ervaar je hoe je rustig kan blijven op momenten dat je eigen stressniveau zeer hoog is.

  Deze training reikt praktische tools aan om stressvol contact om te buigen naar hartelijk en gastvrij contact door deze combinatie van ervaringsgericht leren, aangevuld met een theoretisch kader rond stress/werkdruk en een praktische vertaling naar de eigen werksituatie.

  Open aanbod Meer informatie >