Vormingen

 • Netwerkmoment HR-medewerkers - thema werkorganisatie

  Inschrijven kan tot en met maandag 30 oktober 2023

  Datum

  Locatie

  Zorg Educatie Centrum, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Veel voorzieningen voeren een goed uitgebouwd kwaliteitsbeleid, hebben een degelijk HR-beleid, beleidsplan en procedures ... Toch loert het gevaar om de hoek dat het afwerken van taken en het uitvoeren van procedures 'goede zorg' soms in de weg staat en de behoeften van de bewoner noodgedwongen en vaker dan we willen op de achtergrond komen.

  Een goede werkorganisatie speelt in op deze knelpunten met een

  • visie op maat van de bewoner, medewerker en organisatie
  • logisch samenhangend geheel van taken
  • samenwerking op teamniveau en andere levels
  • warme band met de bewoners met zorg op maat
  • verbindende activiteiten

  In deze vorming lichten 2 voorzieningen hun eigen werkorganisatie (visie en ervaringen) toe. Nadien kunnen de deelnemers ervaringen en tips uitwisselen in een begeleide intervisie.

  Meer informatie >
 • Kennismaking met BAM en Project Odette

  Inschrijven kan tot en met dinsdag 07 november 2023

  Datum

  Locatie

  Zorg Educatie Centrum, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

  Betekenisvolle activiteiten, behoeften gebaseerde zorg … beide methodes bieden zorgverleners en bewoners een manier van samenwerken waarbij dialoog en de behoeften van de bewoner centraal staan.  In deze dagvorming maken we kennis met beide methodes, eerst via een theoretisch kader, vervolgens met getuigenissen vanuit het werkveld om nadien beide sessies af te sluiten met een vragenronde.

  • Voormiddag

  De Betekenisvolle Activiteiten Methode (BAM) wil zorgverleners en bewoners samenbrengen tijdens betekenisvolle activiteiten die de bewoner vrijwillig gekozen heeft en diens fysieke en geestelijke gezondheid positief beïnvloeden.

  • Namiddag

  Binnen Project Odette werd de methode behoeften gebaseerde zorg ontwikkeld waarmee zorgverleners het gedrag van personen met dementie vlotter begrijpen. De oplossing wordt gebaseerd op de behoeften en mogelijkheden van de persoon met dementie. Hierbij gaat het om activiteiten die negatieve emoties – zoals angst – milderen en positieve emoties verdiepen.

  Open aanbod Meer informatie >